Zwarte pens parmentier

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 6 personen:

  • Saus: 250 g zwarte pensen van Noyen (vel verwijderd en in plakjes gesneden), klontje hoeveboter
  • Savooikool: 1/4 savooikool (zeer fijn gesneden), klontje hoeveboter, peper en zout 
  • Zwarte pensen: 250 g zwarte pensen van Noyen in blokjes gesneden, klontje hoeveboter
  • Puree: 700 g bloemig kokende aardappelen, 100 ml melk (lichtjes verwarmd), 50 g hoeveboter (ongezouten), zout

Bereiding

 Bereiding:

  1. Begin met de saus.  Smelt de boter in een pan en bak er de plakjes zwarte pensen in.  Doe de plakjes in een blender en pureer met een paar eetlepels water tot een glad en lopend geheel.
  2. Kook de aardappelen gaar.  Giet ze af, plet ze fijn en roer er de melk en boter door.  Breng op smaak met zout.
  3. Smelt een klontje boter in een pan en bak de met zout en peper gekruide savooikool gedurende een minuut.  Doe de savooikool in een kommetje en smelt in dezelfde pan nog een klontje boter.  Bak er de blokjes zwarte pensen in gedurende een paar minuten.  Verwijder van het vuur.
  4. Verdeel de saus over de bodem van kleine schaaltjes.  Leg er een laagje zwarte pensen blokjes over en vervolgens een laagje puree.  Werk af met savooikool en serveer onmiddellijk. 

 
Bron: www.streekproduct.be

265_detail.jpg