Worstenbroodje met bloedworst

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 bloedworst van Noyen
  • 350 g tarwebloem
  • 110 g volkorenmeel
  • 150 ml kookvocht van de aardappelen
  • 230 g aardappelen
  • 6 g zout
  • 15 g gist
  • 25 g boter
  • 1 el karwijzaad

Bereiding

Bereiding:

  1. Schil, kook en pureer de aardappelen en laat ze afkoelen. Bewaar 150 ml van het kookvocht.
  2. Doe in deze volgorde alle ingrediënten, behalve de bloedworst, in een keukenrobot met kneedhaak (met de hand kneden kan ook): kookvocht, gist, de twee soorten bloem, boter, aardappelpuree, zout, karwijzaad. Kneed alles tot een zacht elastisch deeg.
  3. Laat het deeg rijzen tot ongeveer dubbel het volume.
  4. Sla het deeg plat, rol er de bloedworst in en vorm het tot een ovaal brood.
  5. Leg het brood op een bakplaat en bestrooi het met een beetje volkorenmeel.  Laat het nog even rijzen.
  6. Eventueel kun je nu met een scherp mes een paar insnijdingen maken (let wel op dat het brood niet inzakt).
  7. Bak het brood 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C.

 
Bron: Nieuwsblad magazine

392_detail.jpg