Witte pens met mandjeskaas

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 witte pensen van Noyen
  • Een klontje boter
  • 250 g mandjeskaas van Beersel
  • Peper en zout
  • 5 cl olijfolie
  • 500 g krieltjes
  • Voor de jus: 250 g kalfsfond, 2 cl espressokoffie, een klontje boter
  • Voor de compote: 4 grote appels, een klontje boter, 2 eetl suiker, 1/2 citroen, 12 gepelde amandelen

Bereiding

Bereiding:

  1. Bak de pensen mooi bruin aan in wat boter in de pan.  Snijd ze in de lengte middendoor.
  2. Mix de kaas met peper en zout en de olijfolie.  Gebruik een spuitzak om op het bord een mooi vormpje te spuiten.
  3. Kook de krieltjes beetgaar.  Bak ze voor het serveren nog even op in wat boter.
  4. Reduceer de kalfsfond tot ongeveer de helft.  Voeg op het einde de espresso toe en werk af met de boter.
  5. Snijd de appelen in stukken en gaar tot compote.  Breng op smaak met de suiker en voeg het sap van de citroen toe om kleur te behouden.  Leg de rauwe amandelen op het bord op de compote.
  6. Dresseer alle ingrediënten mooi op het bord zoals op de foto, werk af met een takje groene kruiden naar keuze.

 
Bron: www.ambiance.be

519_detail.jpg