Vogelnestje met salade van linzen

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 6 personen:

  • Voor het vogelnestje: 720 g varkensgehakt, 6 kwarteleitjes, 1 ui, boter, 20 g paneermeel, peper en zout, 2 eieren, 1 l kippenbouillon
  • Voor de linzensalade: 100 g spek, 300 g linzen, 1 sjalot, boter, 1 teentje look, ½ l kippenbouillon, mayonaise, platte peterselie, peper en zout
  • Voor de tomatensaus: 300 g tomatenpuree, 2 uien, 2 wortelen, boter, teentje look, tijm, laurier, 50 g bloem, 50 g room

Bereiding

Bereiding:

  1. Voor het vogelnestje: Kook de kwarteleitjes 2 min. in kokend gezouten water.  Koel af in koud water en pel.  Snij de ui heel fijn, stoof aan in boter, voeg paneermeel en peper en zout toe.  Meng met het gehakt en voeg de 2 eitjes toe.  Maak mooie balletjes met het kwarteleitje in het midden.  Gaar de balletjes in kippenbouillon.  Bewaar nadien 0,75 l bouillon voor de saus.
  2. Voor de linzensalade: Snij voor de linzensla het sjalotje fijn, stoof in boter met het geplette lookteentje.  Snij het spek in fijne reepjes en stoof mee aan.  Voeg de linzen toe en blus met bouillon.  Laat de linzen garen op klein vuurtje.  Giet ze af en laat afkoelen.  Meng de linzen met een paar eetlepels mayonaise en fijngesneden platte peterselie.  Breng op smaak met peper en zout.
  3. Voor de tomatensaus: Snij de uien en de wortelen in plakjes.  Stoof aan in boter met look, tijm en laurier.  Besprenkel met bloem en laat drogen.  Voeg de tomatenpuree toe en daarna de bouillon van de vogelnestjes.  Laat enkele minuten koken, doe door een grove zeef.  Ontvet en voeg room toe.
  4. Schik zoals op de foto. Serveer wat saus apart.

 
Bron: www.lekkervanbijons.be

503_detail.jpg