Varkenspoten met witte worst en morieljes

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 varkenspoten
  • 120 g gedroogde morieljes
  • 2 witte worsten van Noyen

voor de bouillon:

  • Water
  • 2 wortelen
  • 1 prei
  • 2 takken selder
  • 1 ajuin
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 2 glazen rode wijn
  • Peper en zout

Bereiding

 Bereiding:

  1. Snijd de wortelen, selder, prei en ui in grove blokjes.  Zet een kookpot met water op het vuur.  Voeg de groenten toe.  Voeg ook de kruiden toe. 
  2. Gaar de varkenspoten in de bouillon.  Reken zeker 2 uur gaartijd. 
  3. Haal de poten uit de bouillon en verwijder de beentjes en kraakbeen van het vlees.  Giet de bouillon door een zeef en bewaar. 
  4. Snijd het overgebleven vlees in grove stukken. 
  5. Bak de worsten in hun geheel in de pan. 
  6. Haal de worsten uit de pan en doe het varkensvlees in dezelfde pan.
  7. Voeg de morieljes, nadat ze een paar uur in water hebben geweekt, bij het vlees van de varkenspoten en bak alles even op. 
  8. Giet er de rode wijn en de bouillon bij tot het vlees en de morieljes net onderstaan en kruid met peper en zout.  Voeg tenslotte ook de worsten toe en laat alles nog gedurende een vijftal minuten sudderen.  Serveer in een diep bord.

 
Chef: Johan Segers
Bron: www.ambiance.be

61_detail.jpg