Trio van charcuterietorentjes

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 sneden geperste kop
  • 2 sneden beenham
  • 1,5 witte worst van Noyen
  • 50 g gemengde scheuten (luzerne, prei, rode biet)
  • 1 kleine komkommer
  • 1 jonagoldappel
  • 4 krielaardappelen
  • 2 sneetjes stokbrood
  • 1 eetlepel wasabinoten
  • 3 eetlepels mayonaise

Bereiding

Voorbereiding:

  1. Kook de krielaardappelen +/- 20 min. in de schil in lichtgezouten water.  Giet af. Pel en snij in schijfjes van ½ cm.
  2. Snij de geperste kop en de beenham in 12 gelijke stukken.
  3. Hak de wasabinoten grof en mix met de mayonaise tot een korrelige saus.
  4. Schil de komkommer en snij in 12 schijfjes van ½ cm.
  5. Verwijder het vel van de worsten en snij in 8 schijfjes.
  6. Verwijder de korst van het toastbrood en snij in 8 rondjes met dezelfde diameter als de schijfjes witte worst.
  7. Snij schijfjes appel van ½ cm breed. Maak er 8 gelijke stukken van.

 
Bereiding:

  1. Maak 4 torentjes door 3 stukjes geperste kop af te wisselen met 3 schijfjes aardappel.
  2. Maak 4 torentjes door 3 stukjes beenham af te wisselen met 3 schijfjes komkommer.
  3. Maak 4 torentjes door 2 schijfjes witte worst af te wisselen met 2 schijfjes appel en 2 stukjes brood.
  4. Zorg ervoor dat de kanten overal mooi gelijk zijn. Gebruik daarvoor een scherp mes.

 
Afwerking:
Schik 3 charcuterietorentjes op elk bord en versier met een paar stippen wasabimayonaise.  Garneer de torentjes met geperste kop met preikiemen, de pensentorentjes met rodebietkiemen en de hamtorentjes met luzernekiemen. 
 
Bron: www.colruyt.be

274_detail.jpg