Tarte tatin van appel met bloedworst

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 eetlepel fijngehakte rozemarijn
  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg (12 cm x 12 cm)
  • 2 bloedworsten van Noyen (versneden in stukjes van 3 cm)
  • 2 Jonagold appels
  • Een klontje boter
  • Versgemalen peper
  • Dressing: 1 eetl. Luikse siroop, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. water, snuifje zout en peper

Bereiding

  1. Steek rondjes uit het bladerdeeg van +/- 5 cm diameter.  Leg ze op een bakplaat en doorprik ze met een vork.  Bak ze goudgeel en krokant in een voorverwarmde oven op 200°C.
  2. Was de appels en snij ze ongeschild in kleine stukjes.  Smelt boter in een pan en bak de appelstukjes enkele minuten.  Kruid met rozemarijn en versgemalen peper.  Houd warm.
  3. Verwijder het vel van de bloedworst, snijd in schijfjes van 3 cm dikte en bak ze in schuimende boter op een zacht vuurtje.
  4. Mix de ingrediënten voor de dressing en warm eventjes op.
  5. Leg op elk bordje 3 krokante bladerdeegrondjes, daarbovenop enkele appelblokjes en een schijfje gebakken bloedworst.
  6. Werk af met rozemarijn en de dressing.

139_detail.jpg