Spruitenpuree met pastinaak, inktvis en bloedworst

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Pastinaken
  • Aardappelen
  • Spruiten
  • Rode kool
  • Bloedworst
  • Inktvis: octopus (inktvis), rode ui, azijn, laurierblaadje, Spaanse pepers, gember, olijfolie
  • Scheutje room
  • Vlierbessensap
  • Citroensap
  • Appelazijn
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

Bereiding

Bereiding:

  1. Voor de spruitenpuree snijd je de spruiten in vieren.  Je blancheert ze daarna.  De pastinaken schil je en daarna hak je ze in stukjes.  Doe ze in een pannetje met water en doe er een aardappel bij, pureer het daarna en brengt het op smaak met nootmuskaat en een scheutje room.
  2. Neem daarna de geblancheerde spruiten.  Die spatel je er doorheen. Zo krijg je een hele mooie structuur.  Snijd de bloedworst in plakjes.  Dan bak je de bloedworst en de inktvis.
  3. Bereiden inktvis: Je zet een pan met water op.  Doe er wat zeezout in, een beetje azijn, een rode ui, een laurierblaadje, een Spaans pepertje, peperkorrels en eventueel wat plakjes gember.  Dit breng je aan de kook.  De inktvis pak je vast bij de kop en dan laat je ‘m als het ware even schrikken.  Dat doe je door ‘m drie keer in het hete water te dompelen.  Dan trekt de structuur goed en daarna laat je ‘m in het water zakken.  Laat dit zo'n 20 tot 30 minuten koken.  Zet het daarna opzij en laat het afkoelen.  Verwijder hierna de overtollige delen, zoals vliesjes.   Bak de inktvis heel kort in wat olijfolie.
  4. Voor de saus: je snijdt de rode kool in stukjes.  Die kook je met wat vlierbessensap, citroensap en appelazijn af.  Dat doe je vervolgens door een zeef en je brengt het op smaak met wat peper, zout en aardappelzetmeel.  Serveer het allemaal op een mooi bord.

 
Bron: www.omroepbrabant.nl

530_detail.jpg