Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 5 cl cider brut
  • Fleur de sel
  • 1 eetlepel Luikse stroop
  • Olijfolie
  • 16 ontpitte pruimen uit Agen
  • Peper van de molen
  • 4 witte pensen van Noyen

Bereiding

Bereiding:

  1. Doe de pruimen in een kom en voeg de cider toe.  Doe er vervolgens 20 cl water bij en laat 20 min. weken.
  2. Doe in een steelpan en laat 10 min. koken.  Laat uitlekken en bewaar het sap.
  3. Giet 1 eetlepel olijfolie in een bakpan en bak de pensen goudbruin.  Snij de pensen vervolgens in brede schijfjes van ongeveer 4 cm dik.
  4. Rijg op 8 spiesjes afwisselend een stukje pens, een pruim en zo verder.
  5. Giet het sap van de marinade intussen in een pan en voeg de Luikse stroop toe.
  6. Laat inkoken tot een dikke siroop.  Leg 2 spiesjes op elk bord en voeg 2 eetlepels stroopsaus toe.  Dien heel warm op.  Serveer met rijst.

 
Bron: www.delhaize.be

415_detail.jpg