Spiesje van scampi en witte pens

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 witte pensen van Noyen
  • 16 scampi
  • 300 g wortelen
  • 1 courgette
  • 400 g pureeaardappelen
  • 80 g boter
  • 1 koffielepel gewassen en geraspte citroenschil
  • 1 busseltje dragon
  • 500 ml bruine vleesjus
  • 2 sjalotten
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • Dragonsteeltjes
  • 10 cl witte wijn
  • 5 cl witte wijnazijn
  • 1 koffielepel witte peperbolletjes
  • Peper en zout

Bereiding

 Bereiding:

  1. Pel de scampi en verwijder de darmkanaaltjes met behulp van een mesje.
  2. Pel de witte pensen, snijd ze door over de lengte en snijd ze in schijfjes van ongeveer 1 cm. 
  3. Was de courgette, snijd ze door over de lengte en snijd ze in schijfjes van ongeveer 1 cm. 
  4. Steek de scampi afgewisseld met de schijfjes witte pens en de courgette op spiesjes. 
  5. Snipper de sjalotten fijn en breng ze aan de kook met de witte wijn, witte wijnazijn, de peperbolletjes en laat reduceren tot de helft.  Bevochtig met de vleesjus, voeg het kruidentuiltje toe en laat alles inkoken tot sausdikte.  Zeef de saus. 
  6. Schil de wortelen en snijd ze in blokjes.  Kook de wortelen gaar in kokend gezouten water.  Schil de aardappelen en kook ze gaar.  Laat ze nog even uitstomen. 
  7. Plet de aardappelen samen met de wortelen, voeg de boter toe en breng op smaak met peper, zout en de geraspte citroenschil. 
  8. Bestrijk de spiesjes van scampi en witte pens met olie en grill ze.  Hak de dragonblaadjes fijn en voeg ze bij de saus. 
  9. Serveer de spiesjes met de wortelpuree en druppel de dragonsaus rondom.

 
Bron: www.ambiance.be

346_detail.jpg