Soep van spruiten met gerookt spek en Poolse worst

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 Poolse worsten van Noyen
  • 500 g spruitjes
  • 2 uien
  • 2 liter gevogeltebouillon
  • 1 aardappel
  • 100 g gerookt spek
  • 20 g boter
  • Peper en zout

Bereiding

Bereiding:

  1. Schil de aardappel en de uien en snijd ze in stukken.  Was de spruitjes en houd daarbij enkele blaadjes apart.
  2. Stoof de ui aan in boter, voeg spruitjes en aardappel toe.  Blus met de bouillon.  Doe er ook het spek bij en laat 1 uur koken op een laag vuur.
  3. Haal het spek uit de soep en snijd het in blokjes.  Doe hetzelfde met de worsten.  Pureer de soep met de staafmixer en doe er het spek en de worst in.
  4. Kook de blaadjes van de spruiten in gezouten water gaar en doe ze eveneens bij de soep.  Breng op smaak met peper en zout.

 
Chef: Geert Van Hecke
Bron: Carnet de cuisine 2

160_detail.jpg