Soep van aardappel en zwarte pens

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 g zwarte pensen van Noyen, in blokjes gesneden
  • 200 g aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g preiwit
  • Klontje boter
  • 2 liter gevogeltebouillon
  • Enkele blaadjes van groene selder
  • 1 takje tijm, laurier en nootmuskaat
  • Peper en zout

Bereiding

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.  Doe hetzelfde met de prei en de ui.
  2. Stoof de ui en prei in een klontje boter aan.  Voeg knoflook, tijm, laurier en aardappelen toe.
  3. Giet de bouillon erover en laat gedurende 1 uur koken op een zacht vuurtje.
  4. Haal het takje tijm en de laurier eruit en pureer de soep met de staafmixer.  Kruid met peper en zout.
  5. Verdeel de hete soep over 4 borden en leg er de zwarte pensen koud in.  Versier met een groen blaadje selderij en geraspte nootmuskaat.

 
Chef: Geert Van Hecke
Bron: Carnet de cuisine 2

159_detail.jpg