Salade van witloof en herfstappel met bloedworst

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 300 g bloedworst van Noyen
  • 6 stronkjes witloof
  • 1 citroen
  • 2 appelen
  • 2 eetlepels bieslook
  • 1/2 dl arachideolie
  • 10 augurken
  • 1 koffielepel mosterd
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • Klontje boter
  • Peper en zout

Bereiding

Bereiding:

  1. Snijd het witloof in de lengte doormidden en verwijder het hart.  Snijd in julienne (fijne reepjes).  Was en laat uitlekken.
  2. Snijd ook de appelen in julienne en besprenkel met citroensap.  Meng met het witloof, 1 eetlepel bieslook en de augurken.  Kruid met wat peper en zout.
  3. Maak een vinaigrette met de olie, azijn en mosterd.  Breng op smaak met peper en zout en meng door de salade.  Schik de salade in het midden van een schaal.
  4. Snijd de bloedworst in ringen van 1,5 cm dik en bak in boter.  Leg ze rond de salade en versier met bieslook.

 
Chef: Geert Van Hecke
Bron: Carnet de cuisine 2

158_detail.jpg