Salade van linzen met witte pens en sint-jakobsvruchten

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g groene Puy-linzen
  • 1 bosje kervel
  • Sesamolie
  • 4 sint-jakobsvruchten
  • 1 sjalot
  • 2 witte pensen van Noyen
  • Zout en peper van de molen

Bereiding

Bereiding:

  1. Doe de linzen in een steelpan en zet ze onder water.
  2. Voeg de gepelde en gesneden sjalot toe aan de linzen met een mespuntje zout.  Laat sudderen op een zacht vuurtje tot ze gaar zijn (ongeveer 20 minuten) en meng regelmatig.
  3. Verwijder het vel van de pens en snij in plakjes van ongeveer 3 cm dik.  Doe een scheutje sesamolie in een pan en bak ze.  Leg ze op keukenpapier zodra ze klaar zijn.
  4. Maak de sint-jakobsvruchten schoon, verwijder het koraal en de ingewanden.  Snij de sint-jakobsvruchten in de dikte in drie.  Bak deze stukjes in een hete antikleefpan zonder vetstof.
  5. Hak de helft van de kervel fijn en doe bij de uitgelekte linzen.  Breng op smaak met peper.
  6. Leg een goedgevulde eetlepel uitgelekte linzen op een bord en schik er afwisselend een stukje pens en sint-jakobsvrucht op.  Versier met een takje kervel.

 
Bron: www.delhaize.be

417_detail.jpg