Salade met witte en zwarte pens

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 gekookte rode bietjes
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 granny-smith appel
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 koffielepel mosterd
  • Een scheutje melk
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 2 witte pensen van Noyen
  • 2 zwarte pensen van Noyen
  • Een klontje boter
  • Peper en zout

Bereiding

Bereiding:

  1. Snijd de rode biet in blokjes van een halve centimeter.
  2. Snijd het witloof in stukjes.  Snijd de appel in blokjes, zonder hem te schillen. Meng witloof en appel en overgiet met een beetje citroensap.
  3. Schik de rode biet in het midden van de borden.  Leg er de appel- en witloofmengeling rond.
  4. Meng de mayonaise met de mosterd.  Peper en zout.  Giet een scheutje melk bij het mengsel en meng.  De bedoeling is dat een dikke maar toch lopende vinaigrette ontstaat.
  5. Bedruip de salade met de vinaigrette.  Werk af met fijngehakte bieslook.
  6. Snijd de pensen in schijfjes van 2 cm.  Bak de schijfjes vlug in wat boter in een pan.
  7. Leg de schijfjes pens rond de salade en serveer.

 
Chef: Dirk de Prins
Bron: www.ambiance.be

59_detail.jpg