Ravioli met witte pens en pompoenpitten

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 witte pensen van Noyen
  • Bloem voor het werkblad
  • 390 g harde tarwegriesmeel De Cecco
  • 8 walnootpitten
  • 4 eieren
  • 8 eetlepels pompoenpitten
  • 4 takjes verse salie
  • 100 g boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • Zwarte peper

Bereiding

Bereiding:

  1. Strooi het griesmeel over het bebloemde werkblad, maak een putje in het midden en doe er de eieren, de olijfolie, 4 eetlepels koud water en ½ koffielepel fijn zout in.  Meng met de vingertoppen en kneed tot er een soepel deeg ontstaat (voeg zo nodig nog wat water toe).  Rol het deeg samen tot een bol alvorens het in vershoudfolie te wikkelen en het 30 min. te laten rusten.
  2. Haal het vel van de pensen.  Snijd ze in stukjes en doe ze samen met de walnootpitten in een mengkom.  Peper en mix tot er een homogeen mengsel ontstaat.
  3. Verdeel de deegbol in 4.  Rol het eerste stuk uit met behulp van een deegrol of een deegmachine.  Snijd 16 rondjes met een stans (7 tot 8 cm diameter).  Leg 1 koffielepel van het mengsel in het midden van de helft van de rondjes.  Bevochtig de randen met koud water.  Leg de andere acht rondjes erop en maak ze voorzichtig dicht met de tanden van een vork.  Leg de ravioli op een licht bebloemde plank.  Werk zo alle ingrediënten op.
  4. Laat de ravioli 5 min. koken in gezouten water.  Doe de boter, de fijngehakte salie en de pompoenpitten in een grote pan.  Zout en peper.  Verwarm op een zacht vuurtje.  Schep de uitgelekte ravioli met een schuimspaan erbij.  Bak 2 min. al roerend op.  Serveer onmiddellijk.

 
Bron: www.delhaize.be

407_detail.jpg