Pittig omelet met zwarte pens en rode ui

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 zwarte pensen van Noyen
  • 1 rood pepertje
  • Platte peterselie
  • 1 grote rode ui
  • 50 ml melk
  • 12 eieren
  • 2 eetl. olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Bereiding:

  1. Breek de eieren en klop ze los met de melk.  Kruid met peper en zout.
  2. Haal het vel van de zwarte pensen en snij ze in schijfjes van 0,5 cm.
  3. Snij de rode ui eerst doormidden en dan in dunne ringen.
  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in dunne ringen.  Meng onder het eimengsel.
  5. Snipper de platte peterselie fijn.
  6. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de uiringen 2 min. op een hoog vuur.  Voeg de schijfjes pens toe.  Stoof 3 min.
  7. Voeg het eiermengsel toe, zet het vuur lager en laat 10 min. zachtjes garen tot de bovenkant bijna droog is.  Draai de omelet voorzichtig om met een spatel en laat nog enkele minuutjes bakken.
  8. Neem van het vuur en strooi de peterselie over de omelet.  Serveer met granenbroodjes.

 
Bron: Bioplanet

432_detail.jpg