Pensen op een stokje

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 witte en 1 zwarte pens van Noyen
  • Aperitiefstokjes
  • Boter
  • 3 appels
  • 3 el rietsuiker
  • 1 kaneelstok
  • 2 el cashewnoten
  • 2 el rozijnen
  • 50 g Loonse appelstroop
  • 1 dl azijn

Bereiding

Bereiding:

  1. Schil de appels en snij ze in blokjes.
  2. Bak ze vervolgens aan in een flinke klont boter.  Voeg ook de rietsuiker, de kaneelstok, de noten en de rozijnen toe.  Na een tweetal minuutjes zijn de appeltjes klaar.
  3. Bereid ook het sausje door de appelstroop aan de kook te brengen en te blussen met de azijn.  Snij de pensen in schijfjes van een halve centimeter, steek ze decoratief op de aperitiefstokjes en bak ze mooi goudbruin aan op de barbecue of grill.  Dien warm op als borrelhapje of als voorgerecht bij een salade.

 
Bron: www.cuberdon-macaron.be

331_detail.jpg