Patrijs met groene kool en bloedworst

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 patrijzen
  • 1/2 groene kool
  • 2 dikke wortelen
  • 250 g gezouten spek
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • Enkele sjalotten met 2 kruidnagels
  • 1/2 l kippenbouillon
  • 50 g bloedworst van Noyen
  • 1 eetlepel vleesglace (ingekookte bruine fond kant- en klaar te koop in de supermarkt)

Bereiding

Bereiding:

  1. Blancheer de halve kool.  Snijd hem in vier.  Schik hem in een gietijzeren pot.
  2. Snijd 2 dikke wortelen in schijfjes en leg ze bij de kool.  Snijd het spek in reepjes.  Voeg het samen met de laurier, tijm, sjalotten en kippenbouillon aan de pot toe. 
  3. Laat dit mengsel 1 uur op een zacht vuurtje smoren. 
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  5. Bak de patrijzen aan.  Kleur ze verder in de oven gedurende 15 minuten. 
  6. Laat ze vervolgens verder garen op een zacht vuur gedurende 1 uur.  Voeg er op het laatste moment de schijven bloedworst aan toe. 
  7. Versnijd de patrijzen.  Stamp de kool lichtjes met wat braadvocht.  Werk er op het laatste moment, indien voorhanden, 1 eetlepel vleesglace door. 
  8. Verdeel de kool over de borden.  Leg daarop de stukken patrijs, de schijfjes bloedworst en de wortelen. Garneer met natuuraardappelen.

 
Chef: Philippe Van Heule
Bron: www.ambiance.be

133_detail.jpg