Pasta gevuld met beuling en mosterdsaus

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 2 beulingworsten van Noyen
  • 400 g bloem
  • 4 eieren
  • 1 vleesbouillonblokje
  • 2 dl vette room
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • Peper en zout
  • Geraspte oude kaas

Bereiding

Bereiding:

  1. Maak op het aanrecht een kuil in de bloem.  Breek daar de eieren in.  Meng met je vingertoppen telkens wat meel onder de eieren.  Blijf dit doen tot je een stroperig mengsel hebt.  Daarna mag je kneden tot je een soepel deeg hebt.  Als je er met je duim in drukt en het veert terug, dan is het klaar.  Met bloem inwrijven, inpakken in folie en even laten rusten. 
  2. Haal intussen het vel van de beuling en snij de worsten in stukjes.
  3. Rol het deeg uit, leg aan één zijde telkens een stukje bloedworst en vouw het deeg dan dicht.  Langs alle kanten goed aandrukken en dan in aparte stukjes gevulde pasta snijden.  Kook de pasta beetgaar in ruim zout water.
  4. Breng intussen de room tot tegen het kookpunt met het bouillonblokje.  Roer er op het laatst de mosterd onder.  Verder op smaak brengen met peper en zout.  Opdienen op de uitgelekte pasta en bestrooien met kaas.

 
Bron: www.spar.be

327_detail.jpg