Parmentier met pens, appels en noten

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 700 g aardappelen (nettogewicht, geschild) 
  • 2 afgestreken eetlepels blonde cassonade 
  • 40 g boter
  • 4 dikke Golden appels
  • Gemalen kaneel
  • 10 cl melk
  • Nootmuskaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 g pensen van Noyen (zwart en wit, in verhouding en naar keuze)
  • Peper en zout 
  • 10 cl verse room
  • 40 g walnoten

Bereiding

 Bereiding:

  1. Kook de in stukken gesneden aardappelen in kokend water gaar in 15 à 20 min.  Giet ze af en pureer ze met de verse room en de melk.  Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Schil de appels en snij ze in kleine blokjes.  Bak ze aan in 20 g boter in een grote pan op hoog vuur.  Bestrooi met de kandijsuiker en neem meteen van het vuur wanneer ze gekleurd zijn, voeg eventueel een mespunt kaneel toe. 
  3. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
  4. Snij de pensen in ringetjes en bak ze in een braadpan met de olie.  Laat ze uitlekken op keukenpapier en snij ze in 4.
  5. Verdeel de appels over 4 ovenschaaltjes.  Voeg de blokjes pens toe en bedek met de aardappelpuree.  Bestrooi met de grofgehakte noten en met de in kleine stukjes gesneden resterende boter (20 g).
  6. Zet 15 min in de oven en serveer warm met een salade.

 
Bron: www.delhaize.be

413_detail.jpg