Langoustine met bloedworst

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 butternutpompoen
  • 2 takken tijm
  • 1/2 citroen
  • 1 tak rozemarijn
  • Olijfolie extra vierge
  • 2 tenen look
  • 4 Oostendse langoustine maat 4/5
  • 2 bloedworsten van Noyen
  • 4 eetl mosterdzaad
  • 2 eetl chardonnay-azijn
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetl suiker
  • Grof zout, zout en peper
  • Een handvol blaadjes rode-nerfzuring

Bereiding

 Bereiding:

  1. Schil 2/3 van de butternutpompoen.  Snijd hiervan enkele lange dunne plakjes en snijd de rest in fijne blokjes.  Snijd het resterende deel (1/3) met schil in driehoeken.
  2. Verdeel de blokjes en driehoeken op een ovenplaat en verdeel er de in vier stukken gesneden halve citroen over, alsook de houterige kruiden, de gekneusde look en besprenkel met olijfolie, peper en zout.  Sluit goed af met aluminiumfolie en gaar gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 165°C.  Pureer de blokjes in de blender.  Plaats de ovenschotel met driehoeken opnieuw in de oven gedurende 5 minuten op 195°C.
  3. Kook het mosterdzaad gaar gedurende 20 minuten op laag vuur, in 2 dl water samen met azijn, laurier, suiker en een snuifje zout.  Giet af en laat afkoelen.
  4. Knip de buikkant van de langoustine open, draai de filet en verwijder het darmkanaal, maar laat de langoustine in het pantser.  Verhit een pan met olijfolie, kruid met peper en zout, kleur de langoustine goudbruin in het pantser.
  5. Snijd de bloedworst in 8 gelijke stukken en bak gaar in weinig vetstof.
  6. Schik de pompoenpuree, plakjes en driehoekjes op de borden, schik er de bloedworst naast en de langoustine bovenop. Werk af met mosterdzaadjes en blaadjes rode-nerfzuring.

 
Bron: www.ambiance.be

517_detail.jpg