Krokante bloedworst met een chutney van koriander

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 2 bloedworsten van Noyen
  • 2 à 3 vellen filodeeg
  • 2 schorseneren of asperges (volgens het seizoen), gepeld en gekookt
  • Handvol verse bladpeterselie, grof versneden

    Voor de koriander chutney:
  • 20 g koriander
  • 25 g gemalen kokos
  • 1 el witte suiker
  • 1 tl zout
  • 2 cm gember, fijn geraspt
  • 1 kleine ui, fijn versneden
  • 2 kleine groene chilipepertje, zonder zaadjes
  • 1 el bloemsuiker

Bereiding

 Bereiding:

  1. Maak eerst de chutney door alle ingrediënten fijn te mixen met behulp van een staafmixer.  Bewaar dit in de koeling.
  2. Haal de bloedworst uit zijn jasje.  Trek de vulling wat los met behulp van een vork. 
  3. Leg het filodeeg op een werkblad, verdeel er de bloedworstvulling over, maar houd bovenaan 2 cm vrij.
  4. Leg de gekookte asperge of schorseneer in het midden op de bloedworstvulling.  Verdeel de peterselie over de asperge of schorseneer.
  5. Rol het filodeeg dicht, gebruik hiervoor wat water gemengd met bloem, zo plakt het deeg makkelijker aan elkaar.  Bak voorzichtig de rol in olijfolie tot alle kanten krokant zijn.
  6. Eventuele presentatie: snij de rollen in de lengte in 2 en snij daarna elk stuk nog eens schuin in 2. 
  7. Serveer met de chutney.

 
Chef: Dimitri Messiaen      www.barcelona-meeting.be

398_detail.jpg