Hutseput met varkenshammetje en witte worst

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 varkenshammetje: 5 uur geweekt in koud gezouten water
  • 4 witte worsten van Noyen
  • 4 stengels groene selder: fijngesneden
  • 2 middelgrote uien: in fijne halve ringen gesneden
  • 2 wit van prei: fijngesneden
  • 3 rapen: geschild en in partjes gesneden
  • 200 g spruitjes: schoongemaakt
  • 1/4 witte kool: grof gesneden
  • 4 vastkokende aardappelen en geschild en in grote gelijke stukken gesneden
  • 1 kruidentuiltje met 4 takjes tijm en 3 laurierblaadjes en 5 peterseliestengels
  • 50 g boter
  • Peper van de molen en zeezout

Bereiding

 Bereiding:

  1. Spoel het varkenshammetje grondig onder koud, stromend water.
  2. Stoof de uien glazig in een grote kookpot, leg het varkenshammetje er bovenop en bevochtig met water tot alles onder staat.
  3. Breng het water aan de kook en zet het vuur op een lagere stand zodat het water zachtjes pruttelt.  Schuim regelmatig af.  Voeg het kruidentuiltje toe en laat alles een 30-tal minuten héél zachtjes pruttelen.
  4. Voeg alle groenten behalve de aardappelen toe en laat alles 40 minuten zachtjes verder sudderen.
  5. Voeg de worsten en de aardappelen toe en laat nog 30 tot 40 minuten zachtjes verder garen totdat de aardappelen gaar zijn.
  6. Verwijder het kruidentuiltje en kruid met peper van de molen en zeezout.
  7. Serveer de hutsepot met pittige mosterd. 
 
Chef: Philippe van den Bulck
Bron: www.ambiance.be

298_detail.jpg