Glaasjes met zwarte pens, appel en peperkoek

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 zwarte pens van Noyen
  • 1 snede peperkoek
  • 1 dikke Jonagold appel
  • 1 een nootje boter
  • 1 afgestreken eetlepel griessuiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Takjes kervel

Bereiding

Bereiding:

  1. Snij de peperkoek in kleine blokjes en rooster ze, zonder vetstof, in een antikleefpan op zacht vuur.  Hou apart.
  2. Schil de appel en snij in blokjes.  Smelt de boter in dezelfde pan en bak er de appelblokjes goudbruin in op vrij hoog vuur.  Bestrooi ze met de griessuiker en laat ze snel karameliseren. 
  3. Snij ondertussen de zwarte pens in ringetjes en laat ze bakken in een antikleefpan met de olie.  Laat uitlekken op keukenpapier en snij in kleine blokjes.  
  4. Verdeel de appels over 6 glaasjes, leg er de blokjes pens bovenop en vervolgens de blokjes peperkoek.  Serveer lauw, afgewerkt met een takje kervel.
 
Bron: www.delhaize.be

411_detail.jpg