Gebakken bloedworst met langoustines

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 bloedworsten van Noyen
  • 12 verse langoustines
  • 3 jonagold appelen
  • 2 granaatappelen
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 4 eetlepels suiker
  • Een scheutje witte wijn
  • Het sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

 
Voor de dressing:

  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • Maïsolie
  • Peper en zout

Bereiding


 
Bereiding:

  1. Schil de appelen en verwijder het klokhuis.  Zet de schillen en klokhuizen op met suiker, citroensap en witte wijn.  Laat 10 minuten rustig sudderen.
  2. Snijd de bloedworsten in het midden door en vervolgens overlangs in plakken.
  3. Snijd de granaatappelen door en haal er de pitjes uit.  Zorg ervoor dat je de bittere vliesjes verwijdert.  Snijd de sla in reepjes.
  4. Zeef het kookvocht van de appelschillen en laat verder inkoken tot een stroop.
    Snijd de geschilde appelen in julienne.  Doe ze bij de sla samen met de granaatappel en de pijnboompitten.
  5. Maak een gebonden dressing.  Doe daarvoor de dooier met de azijn in een beker.  Mix er langzaam olie door tot je een smeuïg sausje krijgt en breng op smaak met peper en zout.
  6. Bak de bloedworst in boter.  Breng de langoustines op smaak met olijfolie, peper en zout en rooster ze kort in een hete grillpan.
  7. Meng de dressing door de sla.
  8. Leg de bloedworst op de borden.  Schik er de sla bovenop en werk af met de langoustines en de appelstroop.

 
Bron: www.lekkervanbijons.be

Recept_gebakken bloedworst met lagoustines.jpg