Erwtensoep met Poolse worst

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram spliterwten, gewassen
  • 100 gram spekreepjes
  • 500 gram soepgroenten 
  • 50 gram selderij
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 Poolse worst van Noyen

Bereiding

Bereiding:

  1. Breng de erwten met 1,5 liter water en de spekreepjes in een soeppan aan de kook.
  2. Laat op een laag vuur 30 minuten sudderen. Verwijder met een schuimspaan het opkomende schuim. Roer de soep regelmatig door, ook over de bodem zodat die niet aanbrandt.
  3. Voeg de soepgroenten, driekwart van de selderij en de bouillonblokjes toe. Laat nog 25 minuten doorkoken. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de Poolse worst in schuine plakken en kook deze enkele minuten mee.   Voeg de rest van de selderij toe.  Schep de soep in diepe borden en werk af met gebakken broodkorstjes.

150_detail.jpg