Erwtensoep met bloedworst

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 à 200 g diepvrieserwtjes
  • 100 cl kippenbouillon
  • 150 cl room
  • 2 eetl spekreepjes
  • 1 zwarte pens van Noyen, ontveld en in blokjes
  • Broodcroutons of poeder van peperkoek (facultatief)
  • Voor de gekonfijte sjalot: 2 sjalotten, Olijfolie

Bereiding

Bereiding:

  1. Maak de gekonfijte sjalot.  Zet de gehalveerde sjalotten op in olijfolie en laat ze zachtjes konfijten op de rand van het fornuis of op een heel laag pitje, gedurende 7 uur. 
  2. Breng de kippenbouillon met de room aan de kook.  Doe de diepgevroren erwten erbij en laat gedurende 4 minuten koken.  Mix het geheel en passeer door zeef.  Houd enkele hele erwten opzij als garnituur.  Breng de soep op smaak met peper en zout. 
  3. Bak de spekreepjes op en houd warm.  Bak de stukjes pens op en houd warm.
  4. Giet de erwtensoep in 4 verwarmde diepe borden.  Leg er telkens een halve gekonfijte sjalot in.  Leg er enkele blokjes pens en wat reepjes spek in.  Werk tot slot af met enkele gegaarde erwtjes en eventueel met wat broodcroutons of poeder van gedroogde peperkoek.

 
Bron: www.ambiance.be

515_detail.jpg