Crèmesoep met bloedworst

Ingrediënten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 g bloedworst van Noyen
  • 1 el olijfolie
  • 1 chilipeper
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 325 ml groentebouillon
  • 3 el room
  • 1 eidooier
  • Zout
  • Een schijf verse ananas (optioneel)

Bereiding

Bereiding:

  1. Hak de chilipeper, paprika, ui en knoflook fijn.
  2. Hou de helft van de gehakte paprika apart voor later.
  3. Haal het vel van de bloedworst en snij ze in schijfjes.
  4. Bak de gehakte groenten in olijfolie glazig (in een grote pot).
  5. Doe hierbij de bouillon en de bloedworst en breng aan de kook.
  6. Pureer de soep met een mixer of in een blender.
  7. Hou de soep warm in de pot.
  8. Klop de dooier met de room licht op, gier er een beetje van de soep bij, klop verder en giet dit mengsel bij de soep.
  9. Blijf kloppen op een hoog vuur tot de soep mooi aangedikt is.  Kruid met zout.
  10. Serveer met de overgebleven gehakte paprika en eventueel een paar kleine blokjes verse ananas.

 
Bron: Nieuwsblad magazine

389_detail.jpg