Canapés "black and white"

Ingrediënten

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 1 afgestreken eetlepel mosterd op grootmoeders wijze
  • 4 afgestreken eetlepels griessuiker
  • 3 eetlepels ciderazijn
  • 4 dikke appels (jonagold)
  • Een grote noot boter
  • 8 kleine sneden boterkramiek (in schaaltje van 300 g)
  • 8 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 8 walnoten
  • 300 g witte pens van Noyen
  • 300 g zwarte pens van Noyen
  • 1 zakje schoongemaakte sla naar keuze

Bereiding

Bereiding:

  1. Prik de pensen enkele keren in en bak ze op een heel zacht vuur in een braadpan met 1 eetlepel olie, draai ze af en toe om.
  2. Giet ondertussen de azijn en de honing in een bokaal.
  3. Meng goed, voeg dan peper en zout toe, de mosterd en 7 eetlepels olie.
  4. Sluit de bokaal en schud goed.  Zet opzij. 
  5. Schil de appels en snij ze in blokjes.
  6. Bak ze op een vrij hoog vuur in een braadpan met de boter.
  7. Bestrooi met suiker en laat licht karamelliseren.
  8. Rooster de sneetjes kramiek (in de oven of broodrooster) en laat ze op een grill afkoelen.
  9. Snij de pensen in schijfjes.
  10. Beleg het brood met de appelblokjes en leg op de borden.
  11. Schik er de schijfjes witte en zwarte pens (3 + 3) op, leg er een walnoot bovenop en werk af met wat sla rondom. 
  12. Serveer meteen en dien de vinaigrette apart op.

 
Bron: www.delhaize.be

426_detail.jpg