Broodje met zwarte pens, hesp en kandijsuiker

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 zwarte pensen van Noyen
  • Hoeveboter
  • 4 sneetjes gedroogde hesp
  • 2 appels
  • 2 eetlepels donkere kandijsuiker
  • 4 pistolets

Bereiding

Bereiding:

  1. Snijd de pensen in schijfjes.  Bak de schijfjes krokant in warme hoeveboter.
  2. Bak de hesp krokant in wat boter.  Leg op keukenpapier en breek in 3 stukken.
  3. Snijd de appels elk in 12 partjes.  Bruin wat boter in een grote pan, voeg de partjes toe en laat goed opwarmen.
  4. Strooi er de kandijsuiker over en laat licht karamelliseren.
  5. Verdeel de nog warme schijfjes pens, de appelpartjes en de hesp over 4 pistolets.

 
Bron: www.lekkervanbijons.be

464_detail.jpg