Bord met worst, beuling, kotelet en nier

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 asperges
  • 200 g gekookte aardappelen
  • 100 g gekookte snijboontjes
  • Nootmuskaat
  • 2 lente-uitjes
  • 1 vitelotte aardappel
  • 4 jonge wortelen
  • 1 varkensworst van 100 g
  • 1 zwarte pens van Noyen
  • 1 witte pens van Noyen
  • 2 varkenskoteletten
  • 1 varkensnier
  • 100 g reuzel
  • 3 + 2 dl varkensbouillon
  • 1 el suiker
  • Boter
  • Peper en zout

Bereiding

Bereiding:

  1. Gaar de asperges 3 tot 4 minuten in kokend water.  Haal de pan van het vuur en laat ze nog 5 tot 10 minuten verder garen.
  2. Kook de aardappelen gaar.  Kook de snijboontjes 2 tot 3 minuten in gezouten water en stoof ze vervolgens in wat boter met een fijngesnipperd uitje.  Breng op smaak met nootmuskaat.
  3. Snijd de rauwe vitelotte aardappel in fijne plakjes.  Frituur ze krokant op 170°C.
  4. Verhit een klont boter in een pan en stoof de worteltjes aan met wat suiker.  Zet ze vervolgens net onder water, voeg zout toe en laat gedurende 5 tot 8 minuten inkoken tot al het vocht is verdampt.
  5. Snijd de wortels van de lente-uitjes en frituur ze in hun geheel krokant op 170°C.
  6. Bak al het vlees apart.  De worst en de pensen elk 10 minuten, de koteletten 10 tot 12 minuten en de (schoongemaakte) nier 8 minuten.  Deglaceer de pan van het vlees met 3 dl varkensbouillon.
  7. Glaceer de zilveruitjes door ze lichtjes aan te kleuren in reuzel. Bevochtig ze met 2dl varkensbouillon. Voeg een beetje suiker, peper en zout toe en laat ze zachtjes op een vuur stoven tot ze lichtjes karameliseren.
  8. Snijd het vlees in 4 porties. Verdeel alles over de borden.

 
Bron:

348_detail.jpg