Bloody boskoop

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g bloedworst Noyen
  • 400 g zuiver rundsgehakt
  • 4 hamburgerbroodjes of zachte pistolets, opengesneden
  • 4 plakjes verse ganzen- of eendenlever (ca. 35 g/stuk)
  • 4 eetlepels chutney van appel (of ander fruit)
  • 4 eetlepels gefrituurde uitjes (kant-en-klaar te koop)
  • 1/2 daikon (Japanse rammenas)
  • Peper, zout en nootmuskaat

Bereiding

Bereiding:

  1. Schil de daikon en haal er met een dunschiller lange fijne slierten van.  Leg ze tot gebruik in ijskoud water met extra ijsblokjes, de groente zal mooi krullen.
  2. Snij de bloedworst in blokjes van circa 1,5 cm en meng ze voorzichtig onder het gehakt.  Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.  Verdeel in vier gelijke bollen en druk plat tot de vorm van een hamburger.  Bak in een bakpan of op de grill tot ze saignant of à point zijn (naar eigen smaak).
  3. Gril of bak de ganzenlever kort, breng op smaak met peper en zout.
  4. Rooster de broodhelften lichtjes.  Bestrijk de onderste helft van de broodjes met de chutney.  Leg er de burger op en dek af met een plakje lever en wat gefrituurde uitjes.  Werk af met de daikonkrullen en sluit de burger.

 
Bron: Nina culinair en Ellis Gourmet Burger www.ellisgourmetburger.com

322_detail.jpg