Bloempanch met gekarameliseerde appels

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 2-3 Jonagold appels
  • 50 g boter
  • Gemalen kaneel en szechuanpeper
  • 2 volle el Luikse siroop
  • 6 mooie plakken bloempanch van Noyen van 1 cm dik (bloempanch is het Brusselse dialect voor bloedpens)
  • 4 el balsamicoazijn
  • Peper en zout

Bereiding

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.  Schil de appels, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis.  Snij elk kwart in 3 à 4 plakjes.  Bak de appels licht aan in de helft van de boter.  Kruid licht met peper, kaneel en szechuanpeper.  Voeg de Luikse siroop toe en laat de appels karamelliseren.
  2. Bak de bloedworst in een andere pan aan beide kanten in de rest van de boter.  Haal na enkele minuten uit de pan en hou warm. 
  3. Leg elke plak bloedworst in een ovenschaaltje en bedek met appelplakjes.  Giet er het gekaramelliseerde appelvocht over en zet enkele minuten in de oven.
  4. Werk nadien af met de balsamicoazijn en serveer.  Versier eventueel met in olijfolie krokant gebakken salieblaadjes.

 
Bron: http://weekend.knack.be

353_detail.jpg