Bloedworst met paarse schijnridderzwammen

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g bloedworst van Noyen
  • 300 g paarse schijnridderzwammen (of eekhoorntjesbrood)
  • 1 snuifje kristalsuiker
  • 400 g puree van herfstgroenten (rapen, pompoen en knolselder) gemaakt op basis van 1/3 bintjes en 2/3 groenten met toevoeging van 1 sjalot
  • Geklaarde boter
  • 1 dl gevogeltefond goed gekruid en lichtjes tot siroop ingekookt
  • Karamel gemaakt van 20 g suiker en 1/2 glas zoete witte wijn
  • 20 g sultana rozijnen
  • 20 g boter uit de koelkast

Bereiding

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verdeel de bloedworst in vier stukken en kleur hem bruin in een aanbakvrije pan met een beetje geklaarde boter. 
  3. Leg daarna de stukken worst op een bakplaat, schuif in de oven en laat 12 tot 18 minuten bakken volgens de dikte van de worst.  Prik er met een vork in die je daarna even tegen de tong houdt om te controleren of hij goed gegaard is. 
  4. Verwarm ondertussen de puree. 
  5. Verwarm ook de gevogeltefond, voeg er de karamel bij en tot slot de boter. 
  6. Bak de paddenstoelen goed aan. Strooi er een beetje suiker over en kleur lichtjes gedurende 2 tot 3 minuten in een beetje geklaarde boter. 
  7. Verdeel de stukken worst over elk warm bord. Leg op elk bord 2 quenelles puree, schik er de paddenstoelen bij en lepel er de saus over. 

 
Chef: Daniel Van Lint
Bron: www.ambiance.be

134_detail.jpg