Bloedworst met makreel en compote

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 bloedworst van Noyen
  • 1 theel balsamicoazijn
  • 1 theel honing (of karamel)
  • 1 theel arachideolie
  • Enkele druppels azijn
  • 8 makreelfilets
  • 250 g snijbonen (facultatief)
  • 4 tomaatjes
  • Boter
  • Peper en zout

Voor de marinade:

  • Sap van 2 citroenen
  • Scheut azijn
  • Peper en zout

Voor de compote van ananas, mango en mandarijn:

  • 1/2 ananas
  • 1 mango
  • Sap van 2 mandarijnen
  • 50 g olijfolie
  • Peper en zout
  • Suiker naar smaak (of honing)

Bereiding

 Bereiding:

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade.  Laat de makreelfilets hierin enkele uren marineren. 
  2. Verwijder het vel van de bloedworst, snijd het vlees in heel fijne stukken.  Laat de boter in de pan smelten en bak het vlees tot het krokant is, samen met de balsamico en de honing (of karamel). 
  3. Kook de snijbonen al dente en verfris ze nadien onder koud stromend water.  Breng op smaak met peper en zout, een paar druppels azijn en arachideolie.
  4. Maak de compote.  Snijd het fruit in grove stukken, voeg de suiker, peper en zout, het mandarijnsap en de olijfolie en eventueel wat water toe, laat sudderen op een zacht vuur en mix nadien tot een gladde massa.
  5. Leg een streepje compote op het bord, leg er 2 makreelfilets op, werk het bord af met de crunch van bloedpens, schijfjes tomaat en de snijbonen.  Werk af met enkele partjes mandarijn of pompelmoes.

 
Bron: www.ambiance.be

474_detail.jpg