Bloedworst bonbon

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 2 à 3 goudrenetten, geschild en in blokjes gesneden
  • 20 cm bloedworst van Noyen, in plakjes van 1 cm gesneden
  • 1 theelepel zeer fijn gehakte salieblaadjes
  • Ongeveer 15 vellen filodeeg, ontdooid en in repen van 9 cm x 16 cm gesneden
  • 4 eetlepels hoeveboter, gesmolten

Bereiding

 Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de appels gaar met een paar lepels water en salie.  Laat afkoelen.  Snij elk plakje bloedworst in twee.
  3. Strijk een reepje filodeeg in met de gesmolten boter.  Leg er een tweede reepje bovenop.  Doe in het midden een plakje bloedworst en leg er een theelepel appel bovenop.  Vouw het deeg in de lengte over de bloedworst en draai beide zijkanten dicht zoals een bonbonpapiertje.  Strijk de bovenkant van de bonbon in met boter.
  4. Leg de bonbons op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze goudbruin.  Haal uit de oven en serveer heet, warm of op kamertemperatuur.

 
Bron: www.streekproduct.be

266_detail.jpg