Bladerdeeg wafeltje met bloedworst & tzatziki

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 12 plakjes bladerdeeg van 10 cm op 10
  • 2 à 3 bloedworsten van Noyen
  • Handvol verse basilicum, grof versneden
  • 4 verse blaadjes salie

    Voor de tzatziki dipsaus:
  • 1/2 komkommer
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 250g Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el peterselie, fijn versneden
  • 5 blaadjes munt, fijn versneden
  • Peper en zout
  • Azijn

Bereiding

Bereiding:

  1. Maak eerst de tzatziki.  Leg hiervoor een handdoek in een zeef en giet er de yoghurt in.  Laat de yoghurt een paar uur staan zodat al het vocht eruit lekt.  Je moet enkel de yoghurt behouden.  Rasp de komkommer boven een zeef en bestrooi daarna met zout.  Laat de komkommer minimum 1 uur staan en druk het resterend vocht uit de komkommer.  Doe de komkommer, knoflook, peterselie, munt en olijfolie bij de yoghurt, roer goed om en smaak af met peper en zout.
  2. Maak daarna het bladerdeegwafeltje.  Haal daarvoor de bloedworst uit zijn jasje.  Trek de vulling wat los met behulp van een vork.  Leg 6 bladerdeeg plakjes op de werktafel.  Verdeel de bloedworstvulling over de 6 bladerdeeg plakjes.  Strooi er de verse kruiden over en sluit met een plakje bladerdeeg, snij elk vierkant in 4 gelijke stukken.  Bak de bladerdeeg vierkantjes in een wafelijzer tot ze mooi bruin zijn, ongeveer 4 minuten.
  3. Serveer met Tzatziki dipsaus.

 
Chef: Dimitri Messiaen      www.barcelona-meeting.be

396_detail.jpg