Bladerdeeg met bloedworst, appel en aardappelen

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 6 - 8 personen:

  • 2 fijngesnipperde sjalotten
  • 4 à 5 el dubbele room
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 4 aardappelen
  • 2 appels (reinette of golden)
  • Boter
  • 4 sneetjes gerookt spek (3 mm dik)
  • 2 stengels groene selderij
  • 2 bloedworsten van Noyen
  • 1 cirkel bladerdeeg
  • Peper en zout

Bereiding

Bereiding:

  1. Meng de sjalotten, de room en de olie.  Kook de geschilde aardappelen en snij ze in dunne plakjes van 4 mm.  Schil de appels en snij ze in schijfjes van 4 mm.  Kleur ze lichtjes in een klein klompje boter.  Snijd het spek zonder zwoerd in kleine stukjes van 1,5 cm.  Bak ze lichtjes in de pan.

  2. Snij de selderij en de ontvelde worst in schijfjes van 4 à 5 mm.  Rol het deeg uit en prik erin met een vork.  Voeg een laagje room toe aan de sjalottenmengeling en bedek het deeg dan volledig met de verschillende ingrediënten.  Voeg de rest van de room toe.  Werk af met zout en peper.

  3. Warm op in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 minuten, zodat u een knapperige bodem verkrijgt. 

 
Bron: Nest magazine

334_detail.jpg