Appelmoes met pens en peperkoek

Ingrediƫnten

  • 2 Granny Smith appels
  • Carlsbourg boter 50 g + 25 g
  • 100ml witte wijn
  • 1 zwarte pens van Noyen
  • 1 sneetje Vondelmolen peperkoek

Bereiding

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij heel fijn.  Smelt 50 g boter in een kookpot en stoof de appelschijfjes zonder te kleuren.  Zorg dat alle appeltjes bedekt zijn met boter.  Laat een 5-tal minuten sudderen.  Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook.  Laat zachtjes koken gedurende 15 min, of tot de appelschijfjes heel zacht zijn.
  2. Mix met de mixer heel fijn.  Bind eventueel bij met een klontje koude boter.  Breng op smaak met zwarte peper.
  3. Snij de pens in dikke rondjes en bak in een klein beetje olijfolie krokant.
  4. Snij de peperkoek in dobbelsteentjes en bak krokant in een droge pan.
  5. Schep enkele eetlepels appelmoes in een aperitiefglaasje, leg daarop een rondje pens en werk af met de dobbelsteentjes peperkoek.

Bloedworst - witte worst_1.jpg