noyenhistoriek1930.jpg

Boterhammen na de film
De deuren openen om kwart voor zes. Meestal staan de eerste klanten dan al ongeduldig te wachten. Ze blijven welkom tot 22u. 's Avonds krijgt de beenhouwerij vooral bioscoopgangers over de vloer. Aan de overkant van de straat draait de Cinema City op volle toeren. Na de film komen ze bij Noyen hun boterhammen met gehakt en hoofdvlees halen. 
In de Boucherie du Nord wordt er dus bijna de klok rond gewerkt. Julien Noyen kan gewoon niet stilzitten. Werken in de beenhouwerij is zijn lust en zijn leven. Wanneer één van zijn acht kinderen klaagt over vermoeidheid, kent hij ook maar één advies: ‘dan moet je maar wat sneller slapen.'
 
Zondag, rustdag
Op zondag krijgt iedereen wel een halve rustdag, maar daarvoor moeten ze wel eerst een uur vroeger uit bed. Het gezin volgt elke week de vroegste zondagsmis van 5u bij de ongeschoeide Karmelieten in de Burgstraat. Maar al te vaak zitten ze tussen de feestgangers in balkleren die voor ze gaan slapen nog hun zondagse kerkplicht vervullen. De familie Noyen haast zich na de misdienst snel naar huis. Om 6u30 gaat de beenhouwerij weer open. Kort na de middag kan het weekend dus beginnen. Tenminste, als vader Julien geen extra taakjes in gedachten heeft.